Omdöme om The Venetian

Visst finns det billigare ställen att bo på i stan, men detta hotell är ändå riktigt prisvärt. Rummen här stora i form av en massiv svit. Sviterna har ett hyfsat stort separat vardagsrum, som ligger en halv trappa ner från själva sovrummet. Sängarna håller även de hög klass och är stora samt bekväma. Badrummet är även det stort med en avskild toalett. De stora ytorna överallt inger en känsla av lyx.

Vad som verkligen utmärker The Venetian är skapandet av känslan av Venedig. Den största anledningen är som ni säkert förstår: kanalerna. De flesta av dem är faktiskt inomhus, under en konstgjord himmel som faktiskt ser någolunda realistiskt ut. Det tillsammans med ljussättningen som påminner om dagsljus gör att ni tror att ni befinner er utomhus. Lägg till allt detta gondoler, som ni kan ta en tur med, italieninspirerade byggnader med butiker och en piazza som ser ut som det blivit transporteras direkt hit från Italien, gör det svårt att inte bli helt imponerad. Utanför fortsätter Venedig, med Rialtobron  och St Mark Bell Tower.

Förutom casino och hotell, The Venetian och dess systerhotell The Palazzo som ligger sida vid sida, finns här de fina kanalerna och massor av olika butiker, restauranger, barer, klubbar och en teater. En rekommendation är FIRST Food and Bar om ni är intresserad av en fin utsikt över The Strip.

Det finns massor av hotell med teman i den här staden, men det märks att de flesta inte når upp till samma standard som Ventian, det skulle i så fall vara Bellagio eller Caesar’s Palace. Anläggningen är perfekt för de som tillbringar sin smekmånad här, då man upplever gammal hederlig Las Vegas-lyx, samt en stor portion av kitsch som staden är känd för.