Shopping på the Strip

Forum Shops at Caesars Palace är beläget precis utanför kasinogolvet på Caesars, vid korsningen av Flamingo och Las Vegas Boulevard. Butikerna är inredda med ett tak målat som himmlen, utsmyckade statyer och fontäner. Det kullersten-liknande golvet och himmlen ger shoppare känslan av att vara utomhus. Det är lätt att se varför köpcentret är en av de mest populära på the Strip. Och det är innan besökarna når de 160 butiker och 12 restauranger som finns däri. Butiker varierar från exklusiva butiker som Harry Winston, Versace och Louis Vutton till budget och mellansegmentet som finns i varje galleria som Gap, Express och Abercrombie & Fitch.

Konsumenter kan ta en paus eller sitta ner för en 3-rätters middag på restauranger som Wolfgang Puck Spago, The Palm eller The Cheesecake Factory, som drar folkmassor under såväl lunch som middag. Medan gästerna väntar på deras bord, kan de titta på dykare som matar fiskar och hajar i det 50.000-liters saltvattenakvarium som finns här. Det är lite av en syn.

The Shoppes på Palazzo blev ett tillägg till den redan extravaganta shoppingscenen här i januari 2007 med fler lyxmärken som Chloe, Marc Jacobs och Prada och restauranger av Emerrill Lagasse och Mario Batali.

Andra köpcentrum på strippen inkluderar Via Bellagio med butiker som Dior, Chanel och Gucci, som sitter mellan restauranger som Todd English’s Olives och den berömda Le Cirque.

Besökare transporteras till Venedig på The Grand Canal Shoppes på Venetian. Liknande den på Forum Shops, har Canal Shoppes en blå himmel tak och stenliknande gångbanor, men med en speciell detalj: en kanal som går genom centrum av köpcentret. På kanalen finns en gondol-attraktioner för de gäster som är intresserade. Skyltfönster från Banana Republic, Kenneth Cole och Ann Taylor är formade som en gammaldags byggnad. Shoppare kan här äta på allt från snabbmat i till gourme tillagat av stjärnkockar.

Utanför butikerna transporteras besökarna till en annan värld igen tack vare Tao, en mycket populär nattklubb och bistro med asiatiskt tema.

Miracle Mile Shops på Planet Hollywood ligger på den södra änden av strippen. Gallerian är utformad i en futuristisk stil, med en lasershow som hälsar shoppare välkomna när de kommer in i komplexet. Miracle Mile har mer än 170 butiker, mer än 50 av dessa är specialbutiker. Andra butiker inkluderar trendiga och prisvärda ställen som H&M, Urban Outfitters och Steve Madden. Besökare kan äta i en av de 15 restaurangerna på Miracle Mile såsom Harley Davidson Café och Hawaiian Tropic Zone eller ett snabbt mellanmål på Auntie Annes Pretzels eller Ben & Jerrys.

The Strip erbjuder verkligen något för alla vad det gäller shopping. Det går att spendera dagar bara här, så stort är utbudet.