Las Vegas - Väder

Hem / Väder

Las Vegas, beläget i Nevadas öken, är känt för sina extrema temperaturförändringar och torra klimat. Vädret i Las Vegas bjuder på soliga dagar året runt, men temperaturerna varierar stort beroende på säsong.

Vår

Våren i Las Vegas är en vacker tid med milda temperaturer och blomstrande ökenlandskap. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 20 och 25 grader Celsius. Nätterna är behagliga och inte för kalla.

Månad Genomsnittlig högsta temperatur (°C) Genomsnittlig lägsta temperatur (°C)
Mars 21 9
April 26 13
Maj 32 18

Våren är perfekt för att utforska naturen runt Las Vegas och njuta av de blomstrande öknarna.

Sommar

Sommaren i Las Vegas är känd för sina extrema temperaturer. Under juni, juli och augusti kan temperaturen stiga till över 40 grader Celsius. Det är verkligen en tid för solälskare, men det är viktigt att vara försiktig och undvika att vara utomhus under de hetaste timmarna på dagen.

Månad Genomsnittlig högsta temperatur (°C) Genomsnittlig lägsta temperatur (°C)
Juni 39 24
Juli 41 27
Augusti 40 26

Under sommaren är det nästan ingen nederbörd, så förvänta dig inte mycket regn under denna period.

Höst

Hösten i Las Vegas är en härlig tid med milda temperaturer och soliga dagar. Dagarna är oftast varma med genomsnittstemperaturer mellan 25 och 30 grader Celsius, medan nätterna kan vara lite svalare.

Månad Genomsnittlig högsta temperatur (°C) Genomsnittlig lägsta temperatur (°C)
September 34 21
Oktober 28 15
November 20 8

Hösten är en populär tid att besöka Las Vegas eftersom vädret är mycket trevligt och behagligt för utomhusaktiviteter.

Vinter

Vintern i Las Vegas är mild och behaglig i jämförelse med sommaren. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 10 och 15 grader Celsius. Nätterna kan dock vara kyliga med temperaturer som sjunker till omkring 0 grader Celsius.

Månad Genomsnittlig högsta temperatur (°C) Genomsnittlig lägsta temperatur (°C)
December 14 3
Januari 15 4
Februari 18 6

Nederbörden är låg under vintern, så det är en utmärkt tid att utforska staden utan att behöva oroa sig för regn.

Vanliga frågor

Den bästa tiden att åka till Las Vegas är under våren och hösten, särskilt mellan mars och maj eller mellan september och november. Under dessa månader är temperaturerna milda och behagliga, och staden är mindre trång än under sommarens högsäsong.

Den varmaste månaden i Las Vegas är vanligtvis juli, med genomsnittliga högsta temperaturer som kan överstiga 40°C. Det är en månad med extrem värme och stark sol.

Klimatet i Las Vegas är torrt och ökenartat. Staden har extremt varma somrar med temperaturer som kan överstiga 40°C under dagtid. Vintrarna är milda med svalare temperaturer än sommaren, och frost är sällsynt. Las Vegas har övervägande solsken året runt och mycket lite nederbörd, vilket gör det till ett populärt resmål för dem som söker soligt väder.

I Las Vegas kan det bli så kallt som 3°C till 4°C under de kallaste vintermånaderna, vanligtvis i december och januari. Frosthändelser är sällsynta, och temperaturen ligger generellt över fryspunkten. Vintrarna är allmänt milda i Las Vegas jämfört med många andra platser i USA.