Väderprognos

The location could not be found.

Las Vegas väder

När de flesta planerar sina resor till Las Vegas, brukar budgeten ha högre prioritet för när resan ska bli av, jämfört med vädret. Är vädret något du känner kommer att påverka spellyckan eller de utomaktiviteter du planerat, är värt att få koll på Nevadas Las Vegas klimat.

Las Vegas ligger i Mojaveöknen, i linje med bergskedjan Sierra Nevada. Denna bergskedja skapar en slags “regnskugga”, vilket resulterar i att regionen har låg nederbörd året om. Las Vegas får normalt 250 soldagar per år, och under 10 cm regn årligen.

Sen höst och tidig vår är de bästa och så mest populära tiderna att besöka Las Vegas, eftersom värmen är hög utan att vara brännande som den kan vara på sommaren. Vintern är mycket mild och bra om man vill fly en kall, grå jul hemma i Sverige. Sommarmånaderna har billigare hotell-priser eftersom många av turisterna väljer att inte åka dit just då på grund av den hettan.

Sommar

Sommar i Las Vegas är i ärlighetens namn jobbig för de flesta. Tänk på att du trots allt är mitt i öknen. Om du väljer att lämna den luftkonditionerade komforten av de hotell och kasino du frekventerar, kommer du att mötas av den starka ökensolen som producerar ett antal dagar över med temperaturer över 40 ° C.

Juli har en genomsnittlig topp av 40,1 ° C och endast ett genomsnittlig lägsta på 25,7 ° C. Du kanske börjar ana hur varmt det är i Las Vegas under sommaren. Det är juli månad som såg Las Vegas uppleva dess varmaste någonsin 2005, när staden fick en temperatur på 47 ° C värme. Juni och augusti inte mycket svalare med genomsnittliga toppnoteringar på 36 ° C. Temperaturer runt eller över 30-talet dyker upp från maj till mitten av oktober.

Sommarnätterna ger lite lindring, men inte mycket.

Vinter

Under vinter, från december till februari, får Las Vegas ganska trevligt väder. Genomsnittlig topp-temperatur under vintern hamnar mellan 17 ° C och 14 ° C. Nätterna blir riktigt kalla, december och januari har en genomsnittlig bottennotering på 1 ° C.

Vegas kallaste temperatur någonsin noterades i januari, då barometern rasade till -13 ° C, men detta gjorde det redan 1937. Det var även i början av januari 1974 då Las Vegas fick över 20 cm snö. Även om det väldigt sällan snöar i själva staden, kan man ofta se snö på omgivande bergen mellan december till april.

Majoriteten av Nevadas årliga regn faller under vintermånaderna, men detta är fortfarande bara 1,5 till 2 cm nederbörd per månad.

Höst / vår

Våren är en av de bästa tiderna att besöka Vegas, vilket är även den tid vi rekommenderar att du besöker staden. Temperaturen är trevlig, med varma till heta dagar och nätter är mer angenäma. Den genomsnittliga topp-temperatur stiger till 21 ° C i mars och 26 ° C i april.

Hösten är i mångt och mycket samma. Värmen börjar sjunka i september.